Premium
Εκπαιδευτές
Κατσούκας Ηλίας,
Μηχανικός Λογισμικού
Διάρκεια
13 - 15 Εβδομάδες
Kόστος
430 ευρώ
Περισσότερες Πληροφορίες
Μπορείτε να δείτε ένα δέιγμα του μαθήματος εδω
Εισαγωγή
Το σεμινάριο «Εισαγωγή στο Laravel» διοργανώνεται από την ειδικευμένη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Digital Academy που δημιουργήθηκε από την Ομάδα Εισηγητών του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Πολυμέσων του ΕΜΠ. Είναι ένα εντατικό σεμινάριο το οποίο πραγματοποιείται με τη μέθοδο της Τηλεκπαίδευσης, επιτρέποντας στον εκπαιδευόμενο να παρακολουθήσει ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα κατάρτισης από το σπίτι του ή το γραφείο του ή από το χώρο και το χρόνο της επιλογής του, μέσω Internet.
Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνδυάζει την υψηλού επιπέδου θεωρητική γνώση με τους τρόπους σχεδιασμού και υλοποίησης web εφαρμογών με τη χρήση του PHP framework Laravel. Το Laravel framework είναι ένα σχετικά νέο και συνεχώς εξελισσόμενο PHP framework καθώς η αρχική του έκδοση έγινε το 2011. Το σεμινάριο απαρτίζεται από 11 ενότητες οι οποίες είναι: Introduction to Laravel, Routing, Views, Forms, Database, Advanced Database, MVC & REST, Controllers, Miscellaneous in Laravel. Οι δύο υπόλοιπες ενότητες είναι 2 projects που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.
Οι 11 ενότητες ολοκληρώνονται σε διάστημα 13-15 εβδομάδων και αντιστοιχεί σε 140-160 ώρες μαθήματος. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση σύγχρονων τεχνολογιών για τη δημιουργία web εφαρμογών. Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για την απαιτητική αγορά εργασίας.
Θεματικές Ενότητες
- Εισαγωγή & Εγκατάσταση του Laravel
- Routing
- Views & Blade Templating Engine
- Φόρμες & GET/POST Requests
- Δημιουργία Βάσης Δεδομένων & Εκτέλεση ερωτημάτων
- 1ο Project – Website με δωρεές
- MVC Αρχιτεκτονική & REST
- Εισαγωγή στους Controllers & Είδη Controllers
- Προχωρημένα θέματα στις Βάσεις Δεδομένων
- Διάφορα στο Laravel
- 2ο Project – Πλατφόρμα με Εγγραφή χρήστη και Είσοδο χρήστη
Μεθοδολογία
Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, η ύλη κατανέμεται σε 11 εκπαιδευτικές ενότητες και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα τελικό project. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση του ελεύθερου λογισμικού (open source) Moodle, το οποίο βασίζεται στην προγραμματιστική πλατφόρμα PHP. Τα ηλεκτρονικά μαθήματα φιλοξενούνται σε ιδιόκτητους servers ενσωματώνοντας τεχνολογίες αιχμής όπως: Επεξεργαστής 2 x Intel Pentium XEON hyperthreading, Μνήμη 32GB DDR RAM, Σκληροί Δίσκοι IBM SCSI U320 HDDs@ 15000 rpm Raptors Hardware RAID 5. Η κεντρική διασύνδεση με το internet πραγματοποιείται μέσω του ΕΔΕΤ (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας) και είναι της τάξης του 1 Gbps (το ΕΔΕΤ έχει 2 x 622 Mbps σύνδεση με το internet – Πανευρωπαϊκό Ερευνητικό Διαδίκτυο GEANT).
Μετά το σεμινάριο
Μετά το σεμινάριο ο εκπαιδευόμενος θα έχει αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες έτσι ώστε :
- Να γνωρίζει τις βασικές λειτουργίες του Laravel framework.
- Να γνωρίζει τις σύγχρονες τεχνολογίες για την ανάπτυξη Web εφαρμογών.
- Να γνωρίζει τη λειτουργία της MVC αρχιτεκτονικής στην οποία βασίζονται πολλά frameworks (Model-View-Controller).
- Να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για την απαιτητική αγορά εργασίας.
- Να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στην PHP.
Σκοπός του σεμιναρίου
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση των δυνατοτήτων του PHP framework Laravel στους εκπαιδευόμενους μέσα από μια σειρά 11 εκπαιδευτικών ενοτήτων οι οποίες καλύπτουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να ξεκινήσει την ανάπτυξη web εφαρμογών που βασίζονται στο Laravel.
Η οργάνωση της διδασκαλίας του μαθήματος έχει γίνει με τη θεώρηση πως οι εκπαιδευόμενοι είτε έχουν πρότερη επαφή με τις Web τεχνολογίες (HTML, PHP, CSS), είτε όχι καθώς η διδασκαλία του Laravel framework ξεκινάει από το μηδέν. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών ενοτήτων γίνεται και αναφορά σε βασικές λειτουργικότητες των Web τεχνολογιών. Βέβαια για να είναι οι εκπαιδευόμενοι σε θέση να παρακολουθήσουν το σεμινάριο πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις χειρισμού των Windows.
Η εκπαίδευση σχεδιάστηκε για τη γρήγορη εκμάθηση του PHP framework Laravel των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων του. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάζονται 2 projects. Στο 1ο project παρουσιάζεται η ανάπτυξη ενός website με δωρεές συνδυάζοντας διάφορες γνώσεις που θα έχει λάβει ο εκπαιδευόμενος από τις προηγούμενες ενότητες. Στο 2ο και τελικό project παρουσιάζεται η υλοποίηση μιας πλατφόρμας με Εγγραφή χρήστη (Registration) και Είσοδο χρήστη (Login) συνδυάζοντας τις γνώσεις όλων των ενοτήτων. Τα projects έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δουν οι εκπαιδευόμενοι όχι μόνο σε θεωρητικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο πως μπορούν να συνδυάσουν τις λειτουργικότητες που παρέχει το Laravel. Στο σεμινάριο χρησιμοποιείται η έκδοση 5.1 του Laravel framework.