Premium
Εκπαιδευτές
Βασίλειος Κόλιας,
Υποψήφιος Διδάκτωρ ΕΜΠ
Διάρκεια
12 - 15 Εβδομάδες
Kόστος
430 ευρώ
Περισσότερες Πληροφορίες
Μπορείτε να δείτε ένα δέιγμα του μαθήματος εδω
Εισαγωγή
Το σεμινάριο "Εισαγωγή στην Ανάπτυξη Android Εφαρμογών" διοργανώνεται από την ειδικευμένη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Digital Academy που δημιουργήθηκε από την Ομάδα Εισηγητών του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Πολυμέσων του ΕΜΠ. Είναι ένα εντατικό σεμινάριο που πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη μέθοδο της Τηλεκπαίδευσης (e-learning), επιτρέποντας στον εκπαιδευόμενο να παρακολουθήσει ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα κατάρτισης από το σπίτι του, το γραφείο του, ή από τον χώρο επιλογής του και στον χρόνο επιλογής του, μέσω Internet. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο από το εργαστήριο, έτσι ώστε να συνδυάζει υψηλού επιπέδου θεωρητική γνώση αλλά και πρακτική εξάσκηση στους τρόπους σχεδιασμού και υλοποίησης εφαρμογών για smartphones με λειτουργικό Android, τα οποία γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα λόγω των απεριόριστων δυνατοτήτων που προσφέρουν.
Η διάρκεια είναι 12-15 εβδομάδες και αντιστοιχεί σε 140-160 ώρες μαθήματος.
Θεματικές Ενότητες
- Εισαγωγή, Πρώτη γνωριμία με το Android
- Android Apps & GUIs
- Graphical User Interfaces Part 2
- Mόνιμη αποθήκευση δεδομένων
- Υποστήριξη πολυμέσων
- Τηλεφωνία και συνδεσιμότητα (κλήσεις, sms, wifi, bluetooth, web, nfc, email)
- Threading & Services
- Location Based Services and Sensors
- Web Services
- Τελική Εργασία
Μεθοδολογία
Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, η ύλη κατανέμεται σε 10 εκπαιδευτικές ενότητες που αντιστοιχούν σε 10 διδακτικές εβδομάδες και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μία τελική εργασία. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση του ελεύθερου λογισμικού (open source) Moodle, το οποίο βασίζεται στην προγραμματιστική πλατφόρμα PHP. Τα ηλεκτρονικά μαθήματα φιλοξενούνται σε ιδιόκτητους servers ενσωματώνοντας τεχνολογίες αιχμής όπως:
Επεξεργαστής 2 x Intel Pentium XEON hyperthreading, Μνήμη 6GB DDR RAM, Σκληροί Δίσκοι IBM SCSI U320 HDDs@ 15000 rpm Raptors Hardware RAID 10. Η κεντρική διασύνδεση με το internet πραγματοποιείται μέσω του ΕΔΕΤ (Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας) και είναι της τάξης του 1 Gbps (το ΕΔΕΤ έχει 2 x 622 Mbps σύνδεση με το internet – Πανευρωπαϊκό Ερευνητικό Διαδίκτυο GEANT).
Μετά το σεμινάριο
Με το πέρας του σεμιναρίου, ο εκπαιδευόμενος θέλουμε:
- Να είναι σε θέση και να εγκαθιστά τα απαιτούμενα συστατικά για την ανάπτυξη εφαρμογών για την πλατφόρμα Android.
- Να γνωρίζει τη λειτουργία και τις βασικές δυνατότητες της πλατφόρμας Android.
- Να γνωρίζει τις σημαντικότερες κλάσεις του Android SDK και τη σωστή χρήση τους για την επίτευξη επιθυμητής λειτουργικότητας.
- Να υλοποιεί, να κάνει debug και να δημοσιεύει ολοκληρωμένες Android εφαρμογές.
Η κριτική σκέψη, η σχεδιαστική πρωτοβουλία και η ικανότητα υλοποίησης Android εφαρμογών θα αναπτυχθούν χάρις στα έτοιμα προγράμματα που παρέχονται από τους εκπαιδευτές αλλά και τις εβδομαδιαίες εργασίες.
Σκοπός του σεμιναρίου
Σκοπός του μαθήματος είναι η εκμάθηση των βασικών δυνατοτήτων του Android SDK στους εκπαιδευόμενους μέσα από μία σειρά 10 εκπαιδευτικών ενοτήτων οι οποίες καλύπτουν όλα αυτά που θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να ξεκινήσει την ανάπτυξη ολοκληρωμένων εφαρμογών για τη δημοφιλή πλατφόρμα.
Το εν λόγω σεμινάριο ανήκει στα προχωρημένα που παρέχει η Digital Academy και για να είναι σε θέση ο υποψήφιος εκπαιδευόμενος να το παρακολουθήσει επιτυχώς θα πρέπει πρωτίστως να έχει εμπειρία επάνω στον προγραμματισμό σε Java και επιπλέον γνώση των σύνταξης XML κειμένων. Το υλικό που παρέχεται και οι διδακτικές ενότητες έχουν σχεδιαστεί με αυτό ως δεδομένο και άρα οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει για να επιλεγούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό σε Java με έναν από τους δύο εξής τρόπους:
Έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς το σεμινάριο «Εισαγωγή στη Γλώσσα Προγραμματισμού Java» που παρέχεται επίσης από την Digital Academy.
Εργάζονται ως Μηχανικοί Λογισμικού σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Για όσους δεν έχουν εμπειρία στον προγραμματισμό σε Java και παρόλα αυτά επιθυμούν να ασχοληθούν με την υλοποίηση Android εφαρμογών, τους προτείνουμε να παρακολουθήσουν πρώτα το σεμινάριο «Εισαγωγή στη Γλώσσα Προγραμματισμού Java» και στη συνέχεια το σεμινάριο «Εισαγωγή στην Ανάπτυξη Android Εφαρμογών» εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση που παρέχεται από την Digital Academy.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου γίνεται χρήση και παρέχεται στο συνοδευτικό CD λογισμικό για την πλατφόρμα των Windows, παρόλα αυτά, χρήστες άλλων λειτουργικών (Unix, Linux) μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν το σεμινάριο εγκαθιστώντας μόνοι τους το λογισμικό για την πλατφόρμα της επιλογής τους.
Η εκπαίδευση έχει σχεδιαστεί για άμεση εκμάθηση των δυνατοτήτων της πλατφόρμας και των βασικών χαρακτηριστικών της ενώ εστιάζει στην ανάλυση των βασικότερων χαρακτηριστικών του Android SDK και της σωστής μεθοδολογίας για την ανάπτυξη εφαρμογών για τη δημοφιλή πλατφόρμα.